Befinner man sig i vårt grannland Norge så märker man snart att norrmännen är riktigt förtjusta i att spela bingo. För att besöka en fysisk bingohall behöver man dock befinna sig i de södra regionerna av landet för i norr blir det svårt att hitta någon. Man har kanske inte heller riktigt lika många aktiva fysiska bingohallar som Sverige men dem som finns är välbesökta och mycket populära. Norrmännen spelar alltså allra helst sin bingo online och det finns massor av bra bingosajter på norska. Det finns dock en stor skillnad på att spela om pengar online i Norge och att göra det i Sverige. Norge är nämligen inte EU-medlemmar och därför måste de själva betala skatt på sina vinster. Vinstskatten här ligger på ungefär 30 %.

Dessutom finns det en annan stor skillnad i Norge, det är nämligen så att bingoarrangörerna här tar en avgift från potten för att du ska få spela där. Den ligger på 5 % och liknar alltså den rake som pokerrummen alltid tar ut när man spelar poker online. I Norge kommer det nu en stor nyhet på bingomarknaden. Det är nämligen som så att det kommer finnas speciella spelmaskiner med bingo i landet. Dem kommer att finnas på krogar och restauranger liknande de Vegasspel som Svenska spel har utplacerat i Sverige idag. Fast här är det alltså bingo som gäller. En önskan finns om att det ska gå att spela även mot utländska spelare på dessa bingomaskiner men man vet inte ännu om detta går att göra.

Det finns nämligen ett ganska stort hinder för norrmännen och deras bingo. Det består av att den norska regeringen genomfört ett förbud mot icke-norska spelsajter på den norska spelmarknaden. Detta förbud klubbades igenom 2008, något som självklart varit riktigt dåligt för alla bingoälskare i landet. Ett bra undantag från förbudet är att man från Norge faktiskt kan spela på svenska bingosajter. Det har gjort att flera av de största svenska bingosajterna satsat på att ha en norsk översättning på sina sajter. En av dem som är mest populär bland norrmännen är vår största bingosajt, nämligen Maria bingo. Självklart finns det även en hel del härliga norska bingosajter att spela på. Genom förbudet har dem inte lika stor konkurrens och växer därför stadigt till antalet. Nu vet du, Norge är ett bingoland!